Varkensboer Fons uit Haarle is ‘negatieve energie’ beu en gooit het roer om: ‘Dit is leuk zo’

Helemaal vrijwillig kiest Fons Ruiter er niet voor om het over een andere boeg te gooien, maar toch begint hij met veel plezier aan zijn gloednieuwe camperplaats in het Sallandse Haarle. Op het terrein van zijn boerderij kunnen sinds een week 25 campers staan. ,,Ik ben op zoek gegaan naar een aanvullende inkomstenbron.”

Foto door Wouter de Wilde

Ruiter was altijd al varkensboer en is zich later ook in gaan zetten voor ongediertebestrijding. Een camperplaats is een aanvulling op zijn pakket. ,,Wat betreft die varkens. Ik ben écht een agrariër in hart en nieren”, vertelt hij, ,,maar toen ik mij realiseerde dat schaalvergroting de enige reden was om mijn bedrijf normaal voort te zetten ben ik afgehaakt. Ik kreeg meer negatieve dan positieve energie van het boeren.”

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hoi Sandra en Fons. Eindelijk eens de tijd genomen om in alle rust jullie hele site te lezen. Het ziet er geweldig mooi uit. Goede en schone faciliteiten en van alle gemakken voorzien. En hele nette prijzen die uitnodigen om langer te blijven. Zeker gezien de fantastische omgeving. Heel veel succes. Dat gaat zeker lukken! Groet, Els en Jan